L’Autoconsum Energètic

La situació energètica és cada vegada més insostenible. Cal actuar!

Al món anem fent un impacte cada vegada més gran sobre els seus recursos. Això fa que els recursos energètics convencionals d’origen fóssil s’esgotin, fent que el seu preu sigui més car i que patim els efectes del canvi climàtic. I les centrals nuclears no són la solució: són cares, no són segures i deixen uns residus radiactius durant milers d’anys. A Espanya la dependència energètica de l’exterior és superior al 80%, molt per sobre de la mitjana europea. A més, el lobby energètic espanyol s’aprofita d’aquesta situació i manté uns marges de beneficis escandalosos, i veuen en les renovables un perill pels seus interessos. Volen mantenir un sistema centralitzat, on la producció d’energia recaigui en uns pocs. En canvi, en un model energètic basat en energies renovables, la producció es descentralitza, es democratitza, i s’apropa als punts de consum (evitant les pèrdues de transport a través de les xarxes elèctriques).

Ja és possible autoconsumir la teva electricitat!

Ara ja podem fer instal·lacions per autoconsum connectades a la xarxa. L’augment en el preu de la llum (+70% en els darrers 5 anys) i la baixada del preu dels panells solars (-80% en 5 anys), permet ja oferir energia fotovoltaica a un preu més econòmic que el de la xarxa elèctrica. A més, es tracta d’una energia renovable que permet reduir les emissions de gasos contaminants i ser autosuficients energèticament.

Una instal·lació molt senzilla!

Una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum per un habitatge o empresa és molt senzilla: no requereix de bateries i no genera sorolls ni emissions de fums. El seu manteniment és mínim, i el fabricant dels panells els garanteix durant 25 anys. L’energia que produeixen els panells solars es consumeix directament. Quan els panells solars no produeixen suficient (per manca de radiació solar) es pot continuar consumint electricitat a través de la xarxa elèctrica.