Sobre Manel Romero

il·lustració Manel Romero

Director Tècnic a SUD Renovables

connectat al sol

 

Manel Romero és un enginyer i empresari que durant tota la seva vida ha estat connectat al sol. Explica que ja de petit jugava a muntar cotxes solars. Amb aquesta curiosa afició infantil no és estrany que estudiés enginyeria industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). De gran, no s’ha dedicat a la fabricació de vehicles, però sí a l’energia solar, que fa servir per carregar la bateria del cotxe.

Va començar treballant a Ecotècnia, el fabricant català d’aerogeneradors que va ser pioner a Espanya. Ecotècnia va ser la seva escola en el llavors encara incipient món de les renovables, però bufaven altres vents per Romero. Juntament amb dos companys d’universitat tenia previst crear la seva pròpia empresa dedicada a l’encara més incipient energia solar fotovoltaica. Els inicis d’aquesta empresa amb seu a Avinyó (Bages), no van ser fàcils. Era una tecnologia nova i poc competitiva en aquells moments, però no es van rendir.

Avui SUD Renovables fa instal·lacions per a empreses i per a particulars. Han construït les tres instal·lacions d’autoconsum solar més grans de Catalunya. Tenen, també, una filial a Andorra, anomenada SUD Pirineus. En els seus més de 16 anys de vida han passar de ser tres (els fundadors) a tenir una plantilla de 82 treballadors. Superen les 1.000 instal·lacions fetes, que sumen en total més de 30 megawatts (MW) de potència.

Instal·la panells solars, però també es dedica a divulgar els beneficis econòmics i ambientals d’aquesta tecnologia com a codelegat de la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF) a Catalunya. Un dels canals que fa servir per donar a conèixer els estalvis que s’aconsegueixen en el rebut de la llum és la xarxa social Twitter. Ho fa a partir de la seva experiència, com a particular que ha electrificat tots els seus consums energètics i que produeix: un 40% de la seva electricitat, i com a propietari d’un cotxe elèctric. Romero és un home de números i dades. Com a codelegar d’UNEF a Catalunya una de les seves funcions és atendre els periodistes, i ho fa sempre amb les xifres del sector sota el braç, moltes vegades calculades per ell mateix. També s’ocupa de traslladar les inquietuds del sector a les autoritats públiques competents.

Escolta l’entrevista a Radio Estel amb el Manel sobre l’energia i inicis de SUD Renovables.

{
L’autoconsum amb energies renovables ens permet anar cap a un model energètic més just, sostenible, proper i econòmic. Fem-ho possible!

– Manel Romero

[/db_pb_signup]