Resposta a l’article “Solar ve de sol o de sòl?”

by | des. 28, 2023 | Fotovoltaica | 0 comments

He llegit amb molta tristesa l’article del Sr. Màrius Serra “Solar ve de sol o de sòl?” a La Vanguardia del passat 6 de desembre. Com a enginyer i professional del sector fotovoltaic des de fa molts anys, del qual n’he estat representant de la principal associació a Catalunya, em dol que el Sr. Serra es trobés en aquesta pèssima experiència en la contractació dels panells solars per a casa seva. No cal dir que la mala praxis d’aquesta empresa perjudica molt la imatge del sector, i per això no m’he pogut estar d’escriure aquestes línies.  

Com molt bé diu a l’article, les noves empreses elèctriques no garanteixen un tracte millor que les antigues, sovint perquè les noves (i no dic que sigui el cas de l’empresa en qüestió perquè no en conec els detalls) són empreses que han vist en això del sol una oportunitat de negoci i s’hi han apuntat de seguida, sense l’experiència, la preparació, ni la vocació necessàries. Han crescut molt en molt poc temps, potser massa; i ara no tenen la capacitat (ni la voluntat) d’atendre com cal els clients, i això perjudica moltíssim un sector que ha de ser clau en la transformació energètica del nostre país. En el món empresarial, i passa en molts sectors, sempre ens trobem els que s’apunten al carro només perquè és una bona oportunitat de negoci. És la cultura del “pelotazo” que lamentablement tan sovinteja a la nostra societat. 

Tot i això, el que habitualment ens trobem, i crec que és la línia majoritària i realment representativa del nostre sector a Catalunya, és que hi ha un munt d’empreses i professionals que fa molts anys que es dediquen a fer instal·lacions fotovoltaiques, que els mou sobretot la vocació de transformar el nostre model energètic, per fer-lo més net i sostenible, i també més just i participatiu; fent la feina el millor possible, i atenent com cal a la gent. Som empreses i professionals que estarem encantats de poder ajudar al Sr. Serra, si ho creu convenient, a que la seva experiència amb el sol sigui com ha de ser, com es mereix. Solar ve de sol, certament; fem que ens proveeixi de la millor energia, de la millor manera.

Article del Màrius Serra:

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Què és l'autoconsum?

Autoconsumir significa passar de ser un simple consumidor a ser també un productor. Passar de contemplar la realitat a ser un actor de canvi.

Passar de desitjar un món més net a posar-te les piles per realitzar-lo.

T’animes?

icono autoconsumir

Autoconsumir és utilitzar l’energia que tu mateix has generat.

icono estavi autoconsum

Estalviaràs en la teva factura elèctrica mensual perquè consumiràs la teva pròpia energia i abocaràs a la xarxa la que et sobra, sent remunerat per això.

icono sostenibilitat autoconsum
Ajudaràs a la sostenibilitat del planeta, ja que la teva energia serà 100% neta.